Tegenwoordig is LED verlichting heel populair. Maar er is ook enorm veel keuze.

In de grote winkels is vaak zogeheten 'retrofit', oftewel vervanging van bestaande lampen, te koop. Dit is vaak een goede oplossing, maar werkt niet altijd samen met de huidige dimmer.

Wist u dat een led spot die een halogeen lamp van 35W kan vervangen slechts een inbouwdiepte van 2 cm nodig heeft? En dus op veel plaatsen toegepast kan worden. Deze spots worden ook nauwelijks warm. En het licht dat er vanaf komt is bovendien ook erg mooi. Kleurecht en sfeervol. Behalve het mooie kleine lampje is er eigenlijk geen verschil te zien met een halogeen lamp.

De levensduur van LED spots varieert nogal. Maar die is wel erg belangrijk voor de uiteindelijke kostenbesparing. Zo zijn er spots met een levensduur van 20.000 uur en van 50.000 uur. Bij een lamp voor in de tuin is het mooi als de levensduur erg hoog is. Dan hoeft het armatuur nooit open en kan er ook geen vocht bij komen. Je hebt dan bijvoorbeeld een levensduur van 15 jaar als de verlichting elke nacht brandt.

Voor binnen in het plafond is een mooie led spot ook aan te raden. Bijna nooit meer een lampje vervangen en elke dag energie besparen.

Neem voor een vrijblijvend advies op maat contact met ons op.